Απόψεις για το CSAP

2022.06.01

Η διοίκηση δεν αφορά σε ζητήματα τα οποία είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους αλλά σε δυναμικές καταστάσεις οι οποίες εμφανίζονται ως αλληλεπιδρώντα και συνεχώς μεταβαλλόμενα προβλήματα. Η Συστημική Σκέψη και οι Συστημικές Μεθοδολογίες έρχονται να βοηθήσουν την πλοήγηση μέσα σε αυτές τις καταστάσεις που έχουν τη μορφή και τα χαρακτηριστικά πολύπλοκων συστημάτων. Βρίσκουν εφαρμογή σε κάθε έκφανση και κάθε είδος δραστηριότητας και για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή τόσο της ακαδημαϊκής όσο και της επιχειρηματικής κοινότητας. Το CSAP με την καινοτομία των Professional Systemics εισάγει τη Συστημική Σκέψη ως εργαλείο οργάνωσης και διοίκησης σε κάθε οργανισμό. Πηγαίνει πέρα από τις βασικές δεξιότητες του management προσφέροντας τον τρόπο βαθιάς κατανόησης και ενοποίησης όλων των επιμέρους αντικειμένων σε μια ενιαία ολότητα. Το CSAP με το αντικείμενο της Διοίκησης Έργων έρχεται να δώσει τις βάσεις για την οργάνωση της αλλαγής ενώ, πέρα από τις βασικές εφαρμογές της Συστημικής Σκέψης, προσφέρει συστημική εναρμόνιση για πλήθος επιμέρους αντικειμένων.

Παναγιώτης Παπαϊωάννου, M.Sc., Ph.D. c., CSAP, Διευθυντής Διακυβέρνησης Δεδομένων ΕΥΔΑΠ, Εκπαιδευτής Ενηλίκων.


2022.06.01

Το CSAP είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα τόσο της Ελληνικής όσο και της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας. Η πληθώρα των διεπιστημονικών γνωστικών αντικειμένων και των Συστημικών εργαλείων, τα οποία προσφέρει το CSAP, παρέχουν στους αποφοίτους του πιστοποίηση παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών με Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος από το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το CSAP απευθύνεται σε κάθε σύγχρονη Επιχείρηση ή/και Οργανισμό ώστε να τους βοηθήσει στην ορθή λήψη αποφάσεων, εκ μέρους των υπευθύνων στελεχών τους, με στόχο την βιωσιμότητα των Επιχειρήσεων/Οργανισμών τους και την αντιμετώπιση των συνεχών προκλήσεων, τις οποίες αντιμετωπίζουν, λόγω της δυναμικά αυξανόμενης πολυπλοκότητας, του ανταγωνισμού και της επιτάχυνσης των αλλαγών. Προτείνω το CSAP στους νέους επιστήμονες και στα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών ως μία σημαντική “πύλη” εύρεσης εργασίας ή μεταγραφή εργασίας με καλύτερη προοπτική.

Ράλλης Αντωνιάδης, B.Sc., M.Sc. (Applied Mathematics), M.Sc. (Information and Systems Science), CSAPPh.D.c. (Informatics), Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφοριακών Εφαρμογών Τραπέζης, Εκπαιδευτής Ενηλίκων.


2022.06.28

Πιστεύοντας ότι κάθε γνώση που προστίθεται είναι προσθήκη στην ανθρώπινη δύναμη, θέλω να συγχαρώ το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για το τόσο εποικοδομητικό έργο που προσφέρεται από το πρόγραμμα CSAP, την επαγγελματική, ποιοτική, συστημική προετοιμασία των θεμάτων που παρουσιάζονται, όπου με τις ολοκληρωμένες και μεστές παρουσιάσεις και τα σημαντικά μηνύματα που περνούν στους συμμετέχοντες, αυξάνονται οι γνώσεις των, βοηθούν όλους, ακόμη και εμάς τους εισηγητές και μας υπενθυμίζουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, αλλά και κάποια λάθη που κάνουμε στην επαγγελματική μας αλλά και προσωπική μας ζωή. Επειδή η Εκπαίδευση είναι μία σχολή, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στηρίζει και βοηθάει τους συμμετέχοντες να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε σήμερα. Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους κ.κ. Εισηγητές για την τόσο επαγγελματική και ανθρώπινη προσφορά τους, που μας ωθεί στην παραγωγικότητα για την κατάκτηση των στόχων μας και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες για την πάντα άψογη συνεργασία τους και ομαδικότητα. Χαίρομαι ιδιαιτέρως επειδή σε αυτό το ταξίδι του CSAP ως εισηγητής έχω πάντα μαζί μου ικανούς και θετικούς συνοδοιπόρους Εισηγητές αλλά και Συμμετέχοντες, με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, οι οποίοι απλόχερα ανταλλάσσουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες των. Η γνώση και η εμπειρία είναι άλλωστε η δύναμή μας για το αύριο που μας ξημερώνει. Το CSAP βοηθά τα παραγωγικά μας αποτελέσματα και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους συνανθρώπους  μας. Έτσι τελικά αναδεικνύεται το μέγεθος του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τέλος, επειδή ο Πλάτωνας έλεγε ότι «Η Εκπαίδευση είναι η δύναμη που γιατρεύει την ψυχή του ανθρώπου» είμαστε βαθιά ευγνώμονες, που μας δίνετε αυτή την ευκαιρία!!!

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο του CSAP, με υπομονή, επιμονή, νέες ιδέες, όρεξη, ομαδικότητα, τόλμη  και ψυχική ανθεκτικότητα.

Κώστας Ακριβόπουλος, B.Sc., M.Sc., ILU, FA, MNGM, MRKTG, GESTALT, MDRT, LIMRA, LOMA, GAMA, INNOV, Εκπαιδευτής Ασφαλιστικών Εταιρειών.


2022.06.28

Το πιστοποιημένο πρόγραμμα «Certified Systemic Analyst Professional – CSAP», από το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών (ΕΕΣΜ) είναι ένα επαγγελματικό πρόγραμμα ενηλίκων μεταπτυχιακού επιπέδου που συνδιάζει μοναδικά τις δεξιότητες και τις γνώσεις που ένας σύγχρονος επαγγελματίας χρειάζεται. Στηριζόμενο στην συστημική προσέγγιση με εργαλεία και μεθοδολογίες, εμβαθύνει στις νέες τάσεις και αυτό το κάνει μοναδικό και πρωτοποριακό. Προσφέρει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Συμβούλου Επιχειρήσεων και είναι κατάλληλο για επαγγελματίες και στελέχη που ασχολούνται με την οργάνωση και διοίκηση αλλά και με όσους ενδιαφέρονται να μάθουν και να εξασκίσουν την διαφορετική προσέγγιση και σκέψη. Συνιστώ το πρόγραμμα ανεπιφύλακτα.

Κωνσταντίνος Βίλλιος, BSc., MSc, CSAP, Εκπαιδευτής Ενηλίκων.


2022.06.01

To πρόγραμμα σπουδών «Certified Systemic Analyst Professional – CSAP», του ΚΕΒΙΔΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιά, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα επιτυχημένο επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου που συνδέει το Πανεπιστήμιο με την Αγορά. Διότι, όχι μόνο αναλύεται λεπτομερώς η θεωρία της Συστημικής Επιστήμης σε πραγματικά «use cases» από καταξιωμένους εισηγητές (στελέχη μεγάλων Εταιρειών ή/και Οργανισμών της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας), αλλά ταυτόχρονα οι μεθοδολογίες και τα εργαλεία που παρουσιάζονται, εφοδιάζουν τους συμμετέχοντες με κατάλληλες δεξιότητες για την διαχείριση της πολυπλοκότητας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα. Επιπλέον η Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος που προσφέρεται από το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος στους επιτυχώς ολοκληρώσαντες ανοίγει “πόρτες” εργασίας ή μεταγραφή εργασίας στην αγορά. Συνιστώ λοιπόν, ανεπιφύλακτα την παρακολούθηση του εν λόγω προγράμματος.

Νικόλαος Μ. Ζωάννος, MSc., CSAP, & PhD Candidate, Διαχειριστής Προηγμένων Πληροφοριακών Συστημάτων Ελληνικού Δημόσιου Οργανισμού.


2022.06.01

Το πιστοποιημένο πρόγραμμα Certified Systemic Analyst Professional «CSAP», από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και την EESM είναι 100% αυτό που υπόσχεται. Υποστηρίζει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται οι σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμοί. Είναι κατάλληλο για επαγγελματίες και στελέχη που ασχολούνται με την οργάνωση και διοίκηση αλλά και για νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον πιστοποιημένες διεπιστημονικές γνώσεις. Αποτελεί προσωπική μου διαπίστωση το πολύ υψηλό επίπεδο των μαθημάτων που παραδίδονται καθώς και το εύρος των θεμάτων που καλύπτονται. Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να συμμετάσχω και να είμαι μέλος της ομάδας των διδασκόντων στο CSAP. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ελευθέριος Κακαβούλης, BSc., MBA., CCP, CSAP, CIN, PhD C., Εκπαιδευτής Ενηλίκων.


2022.06.01

Το πρόγραμμα CSAP εξασφαλίζει μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην Συστημική Επιχειρησιακή Ανάλυση καθώς υποστηρίζοντας με σοβαρά εργαλεία την κατανόηση και διερεύνηση των πολυσύνθετων επιχειρησιακών καταστάσεων και προοπτικών μικτών (hard και soft) δομών, ενισχύει την δυνατότητα εντοπισμού, ανάλυσης, αξιολόγησης διασυνδεδεμένων λειτουργικών μερών και των σχέσεων τους και επιτρέπει την με τις πολλαπλές προσεγγίσεις εκτίμηση της εξέλιξης και της επίδρασης τυχόν αλλαγών σε Δυναμικά Συστήματα μέσω της ανάπτυξης κατάλληλων μοντέλων. Η καλά ταιριασμένη με την Συστημική Θεωρία και την Συστημική Επιχειρησιακή Ανάλυση ένταξη CSAP της θεματικής ενότητας του Project Management αλλά και άλλων σύγχρονων σημαντικών μεθοδολογιών και προσεγγίσεων αναφορικά με την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της απόδοσης της λειτουργίας και της διάδρασης των μικτών δρώντων οργανισμών με το περιβάλλον τους, ολοκληρώνουν στον σπουδαστή ένα πανίσχυρο διανοητικό και εφαρμοσμένο πλέγμα αντίληψης, γνώσης και εφαρμογής, που, με την κατάλληλη αξιοποίησή του, μπορεί να αλλάξει ριζικά τον επαγγελματικό του βίο αλλά και την σχέση του με το περιβάλλον.

Αντώνιος Δραγώνας, Μαθηματικός M.Sc, CSAP, MCSE, MCT, CCNA, Εκπαιδευτής Ενηλίκων 


2010.05.01

I am very honored to be a member of the CSAP faculty. I have been a faculty member in a variety of Universities in the USA teaching courses in systems engineering and social system design. When I compare the CSAP program to these other offerings I consider it to be uniquely outstanding because of its variety and pragmatism.

Alexander N. Christakis, Emeritus Professor, Founder of Institute for 21st Century Agora, www.globalagoras.com, USA & Greece.


2010.04.30

Το CSAP είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα μάθησης που ξεπερνά τα όρια της χώρας μας. Εστιάζεται στον επαγγελματία προσφέροντας τεχνογνωσία τελευταίας γενιάς, που είναι εύκολα αξιοποιήσιμη για την καθημερινή του δράση και που ουσιαστικά άμεσα του αναβαθμίζει επιχειρηματικές, δημιουργικές, ηγετικές, ακόμη και αυτογνωστικές, δυνατότητες.

Γιάννης Θανόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.


2010.04.29

Το CSAP είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού κόσμου. Με το CSAP οι υποψήφιοι αποκτούν πολύτιμα εφόδια που τους τοποθετούν σε πλεονεκτική θέση στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρας.

Ιάσων Καταρόπουλος, Product Manager Netvolution WCM, ATCOM Internet & Multimedia S.A.


2010.04.28

Μια πρωτοποριακή προσπάθεια διεθνούς εμβέλειας. Η συστημική θεωρία μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο-κλειδί στην αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Το πρόγραμμα CSAP αναδεικνύει μοναδικά αυτήν την οπτική γωνία, πιστοποιώντας κατά ISO μελλοντικούς ηγέτες και ‘συστημικούς’ επιχειρηματίες.

Κωνσταντίνος Κούτσικος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


2010.04.27

It is with extreme pleasure that I accepted the invitation to join the CSAP faculty and contribute with the teaching of the structured dialogic design process. I am impressed by the breadth and width of systems methods covered by CSAP and I am convinced that it will serve as an international model and standard in the field.

Yiannis Laouris, M.D., Ph.D., M.Sc. (Systems Engineering), Chair of Cyprus Neuroscience & Technology Institute, Cyprus.


2010.04.26

Οι επιστημονικές μεθοδολογίες, οι καταξιωμένες στρατηγικές και οι απόψεις των ειδικών στο πρόγραμμα, προσφέρουν στους συμμετέχοντες και στις δύο κατευθύνσεις σπουδών του CSAP προγράμματος μοναδικές εμπειρίες καθώς και ένα εκρηκτικό μίγμα γνώσεων, δεξιοτήτων, εργαλείων και τεχνικών για αποτελεσματική χρήση στην επαγγελματική τους καριέρα.

Θεοφάνης Κ. Γιώτης, BA, MSc, PMP, Πρόεδρος του Greek Chapter of Project Management Institute (PMI Greece), Πρόεδρος IAMCP Greece, Πρόεδρος IIBA Greece, CEO ITEC Εκπαιδευτική Α.Ε και ITEC Total Solutions Α.Ε., Managing Partner 12PM Consulting.


2010.04.25

Πραγματικά, χάρηκα την συνεργασία μου με το πρόγραμμα CSAP, γιατί πέρα από τον ξεκάθαρα πρωτοποριακό του χαρακτήρα, δημιουργήθηκε και στελεχώθηκε από γνώστες του αντικειμένου και προσελκύει αξιόλογους νέους και νέες που διψάνε για γνώση και εμπειρίες χρήσιμες στον επαγγελματικό στίβο. Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια.

Βασίλης Αγγέλης, Manager, Διεύθυνση Ανάπτυξης Εργασιών Τραπεζικής Ιδιωτών, Τράπεζα Πειραιώς.


2010.04.24

Το CSAP αποτελεί πηγή πλεονεκτήματος για τον επαγγελματία στο χώρο της τεχνολογίας και της οργάνωσης. Η ποιότητα του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού δυναμικού που συμμετέχει καθώς και η δυναμική των ιδεών που παρουσιάζονται καθιστούν το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα μια πραγματική ευκαιρία για επαγγελματική διαφοροποίηση και προσωπική ανάπτυξη.

Γεράσιμος Γαλάτης, IT Managing Consultant, Alexander Moore.


2010.04.23

Ο σχεδιασμός αλλά και η αποτελεσματική εφαρμογή της καλύτερης δυνατής στρατηγικής, ώστε να υλοποιηθεί και ο πλέον πολυδιάστατος επιχειρηματικός σχεδιασμός, χρειάζεται επαγγελματίες ικανούς να αναλύσουν το επιχειρησιακό και όχι μόνο περιβάλλον, να δημιουργήσουν και να φέρουν εις πέρας τα απαραίτητα συστήματα και διαδικασίες. To CSAP πρόγραμμα αποτελεί το εκπαιδευτικό υπόβαθρο για την ανάδειξη του ηγετικού ταλέντου που είναι τόσο αναγκαίο στο πολυσχιδές και συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Το CSAP διδάσκει τη συστηματική διαχείρισή του.

Θωμάς Αντωνιάδης, Managing Partner, Critical Publics Ltd., London & Athens.


2010.04.22

Το πρόγραμμα απονομής τίτλου Certified Systemic Analyst Professional (CSAP) έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην επαγγελματική πιστοποίηση διεθνούς επιπέδου προς μελλοντικά υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς. Αποτέλεσε προσωπική μου διαπίστωση το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των παραδιδόμενων μαθημάτων, το εύρος γνωστικών αντικειμένων που καλύπτονται, καθώς και η δίψα για γνώση και μάθηση των σπουδαστών. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το CSAP θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπόδειγμα προς μίμηση.

Ανδρέας Μανιάτης, B.Sc., Ph.D. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών Ε.Μ.Π., Εμπορικός Διευθυντής CyberStream LTD.


2010.04.21

H αναδυόμενη ανάγκη για την ανάπτυξη ενός διαχειριστικού και επιχειρησιακού μυαλού ικανού να αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα του σημερινού παγκοσμιοποιημένου επιχειρησιακού περιβάλλοντος οδήγησε στη δημιουργία μιας νέας γνωστικής περιοχής των “Professional Systemics”. Η ΕΕΣΜ πρωτοπορώντας δημιούργησε το CSAP με τα πολύ γνωστά επιστημονικά αντικείμενα της Συστημικής Σκέψης, της Συστημικής Δυναμικής, της Κυβερνητικής και της μοντελοποίησης και προσομοίωσης συστημάτων ώστε οι πιστοποιούμενοι του CSAP να κάνουν τη διαφορά στην αγορά.

Ιωάννης Θεοχαρόπουλος, B.Sc., M.Sc., Ph.D. Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς.


2010.04.20

Η συνεργασία μου με το πρόγραμμα CSAP αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Τα αντικείμενα διδασκαλίας καλύπτουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και αναβαθμίζουν το τεχνολογικό, δημιουργικό κα ηγετικό προφίλ των συμμετεχόντων. Πιστεύω ότι αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή για έναν σύγχρονο επαγγελματία υψηλού επιπέδου.

Γιάννης Αναστασάκος, Διευθυντής, System Integration Division, SPACE HELLAS S.A.


2010.04.19

Ερχόμενος σε επαφή με τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Certified Systemic Analyst Professional (CSAP), διαπιστώνει κανείς άμεσα το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, τον ενθουσιασμό και την καινοτομική αντίληψή τους. Η διδασκαλία των πλέον σύγχρονων θεμάτων και μεθοδολογιών στο χώρο του eBusiness και της επιστήμης διαχείρισης έργων, οδηγεί έτσι στην δημιουργία επίλεκτων στελεχών που θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στις εταιρείες για τις οποίες θα εργαστούν.

Κωνσταντίνος Φρυδάκης, Manager, eBusiness Development, Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ.


2010.04.18

Απέναντι στις απαιτήσεις της σύγχρονης παγκόσμιας αγοράς που διακρίνεται από πολυπλοκότητα, το επαγγελματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα πιστοποίησης CSAP παρέχει ισχυρά εργαλεία και αποτελεσματικές στρατηγικές, αποτελώντας καινοτομία στην εκπαίδευση και κατάρτιση ηγετικών διοικητικών στελεχών και επιστημονικού προσωπικού.

Χριστίνα Αλεξανδρή, Λέκτορας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


2010.04.17

Το πρόγραμμα CSAP αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία που συνδυάζει επιστημονικές γνώσεις και σύγχρονα επαγγελματικά εργαλεία, πολύτιμα εφόδια για κάθε εργαζόμενο στο χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων. Η έμφαση στην ανάλυση πραγματικών επιχειρησιακών προβλημάτων εγγυάται την ανάπτυξη ικανοτήτων που θα βοηθήσουν σημαντικά την επαγγελματική εξέλιξη των συμμετεχόντων.

Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Επισκέπτης Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Πανεπιστήμιο Πατρών.


2010.04.16

Το CSAP αποτελεί μία διεθνή πρωτοπορία στον επιχειρηματικό κόσμο. Στόχος του είναι να δημιουργήσει στελέχη επιχειρήσεων ικανά να διαχειρίζονται την πολυπλοκότητα και να ανταποκρίνονται στις πολυσχιδείς απαιτήσεις και στον ανταγωνισμό που διέπει τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο. Το CSAP με τις σύγχρονες επιστημονικές μεθοδολογίες και με τις εμπειρίες που παρέχει σε πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον, σε αγαστή συνεργασία υψηλού επιπέδου με διεθνώς καταξιωμένες εταιρείες, επιχειρεί και επιτυγχάνει το συγκερασμό των πανεπιστημιακών γνώσεων με την επιχειρηματική πραγματικότητα.

Μαίρη Κωνσταντοπούλου, B.L., Ph.D., Δικηγόρος (ΔΣΠ).


2010.04.15

Το CSAP είναι πρωτοπόρο επαγγελματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ελληνική αγορά. Ως Managing Partner της Alexander Moore βεβαιώνω ότι οι δράσεις της δύναται να εναρμονισθούν με τις επαγγελματικές γνώσεις και ειδικά επιστημονικά εργαλεία που λαμβάνουν οι φοιτητές του CSAP. Οι πιστοποιούμενοι από το CSAP αποκτούν τα ηγετικά προσόντα που απαιτεί η σύγχρονη αγορά του ηλεκτρονικού επιχειρείν και της διαχείρισης των έργων. Με το διεθνές ISO 17024 οι πιστοποιούμενοι του CSAP έχουν τις δυνατότητες να ενταχθούν στο δυναμικό της Alexander Moore και να προχωρήσουν επιτυχώς στις βαθμίδες της ιεραρχίας της.

Ευάγγελος Κανελλόπουλος, Συνιδρυτής & Managing Partner της Alexander Moore.


2010.04.14

Μια καινοτόμος προσπάθεια να γεφυρωθεί η θεωρία με την πράξη, προσφέροντας την τεχνογνωσία που απαιτούν οι πραγματικές και δυναμικές ανάγκες της αγοράς. Με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων καθηγητών αλλά και ανθρώπων της καινοτομίας στα θέματα που αφορούν την παγκόσμια αγορά και τις επιχειρήσεις, το CSAP πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους αυτούς για τους οποίους η γνώση δεν είναι ποτέ πεπερασμένη και οι δυνατότητες εξέλιξης τους ξεκινάνε πάντα από τους ίδιους.

Χαράλαμπος Σταματάκης, MMa, AMBCI, IPMA-D, 3π ΑΒΕΤΕ.


2010.04.13

Πολύ ευχάριστη η συνεργασία μου με το πρωτοποριακό πρόγραμμα CSAP. Το υψηλό επίπεδο των φοιτητών και η ποιότητα του προγράμματος λειτουργούν αρμονικά και γίνονται άμεσα ορατά. Οι συμμετέχοντες σίγουρα εξοπλίζονται με ουσιαστικά εφόδια, που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στον επαγγελματικό στίβο.

Γεωργία Πελέκη, Διεύθυνση Ανάπτυξης Εργασιών Τραπεζικής Ιδιωτών, Τράπεζα Πειραιώς.


2010.04.12

Το CSAP είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να δεις τη καθημερινότητα “έξω από το κουτί”, πέρα από τα στερεότυπα και σε μια νέα διάσταση σκέψης σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Εύγε σε τέτοιου είδους προσπάθειες. H Ελλάδα τις χρειάζεται! Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Παναγιώτης Τζέλος, B.Sc., M.Sc., Ιδρυτής των εταιρειών: Derivatives.gr, Inventive.


2010.04.11

Το CSAP προσφέρει μια καινοτόμο προσέγγιση και ένα ευρύ διεπιστημονικό πλέγμα εμπειριών, το οποίο συμβάλλει στην καλλιέργεια ηγετικών ικανοτήτων. Το CSAP συνιστάται ανενδοιάστως διότι ισορροπεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών με πρακτικές εφαρμογές και μεθοδολογίες, οι οποίες οδηγούν στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για την επίτευξη βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προσωπικών και επαγγελματικών στόχων.

Δημήτριος Σ. Βάρσος, B.Sc., M.Sc., Συνιδρυτής & Managing Partner, MSI Hellas.

2023.11.15

Πρόσφατα είχα την απίστευτη ευκαιρία να ολοκληρώσω το CSAP Mastering Program στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ) και δεν μπορώ παρά να εκφράσω πόσο μεταμορφωτική και αποκαλυπτική ήταν η εμπειρία αυτή για μένα. Η δέσμευση του προγράμματος να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης συστημικής διαχείρισης είναι πραγματικά αξιέπαινη. Το πρόγραμμα σπουδών δεν είναι μόνο περιεκτικό, αλλά και ενημερώνεται τακτικά για να αντικατοπτρίζει τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στον τομέα. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το πρόγραμμα CSAP είναι η εκπαιδευτική του ομάδα. Οι συνεργάτες του προγράμματος δεν είναι μόνο λαμπροί και γνωστοί στους αντίστοιχους τομείς τους, αλλά έχουν επίσης μια μοναδική ικανότητα να μεταφέρουν πολύπλοκες έννοιες με τρόπο προσβάσιμο και ελκυστικό. Το πάθος τους για τη συστημική διαχείριση είναι μεταδοτικό, δημιουργώντας ένα εμπνευσμένο μαθησιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Το πρόγραμμα σπουδών, που αναβαθμίζεται συνεχώς και εξελίσσεται πάντα για να παραμείνει πρωτοποριακό, αναφέρεται σε όλα τα σύγχρονα ζητήματα συστημικής διαχείρισης επιχειρήσεων και όχι μόνο. Η δέσμευση να παραμείνει επίκαιρο είναι προφανής, διασφαλίζοντας ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος δεν είναι μόνο εξοπλισμένοι με γνώσεις, αλλά είναι πραγματικοί πρωτοπόροι στο δυναμικό τοπίο της συστημικής διαχείρισης. Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του προγράμματος CSAP είναι η έμφαση που δίνει στην καλλιέργεια μιας φιλικής και εξυπηρετικής κοινότητας συναδέλφων. Το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών και η ακλόνητη υποστήριξη από τη σχολή δημιουργούν μια ιδιαίτερα ευνοϊκή εκπαιδευτική ατμόσφαιρα που προάγει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική ανάπτυξη. Ουσιαστικά το πρόγραμμα υπερβαίνει την παραδοσιακή εκπαίδευση σχετικών προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ενηλίκων. Καλλιεργεί μια αίσθηση συντροφικότητας και ομαδικής εργασίας που εκτείνεται πολύ πέρα από την τάξη. Το πρόγραμμα έχει ήδη δημιουργήσει μια κοινότητα αποφοίτων που αισθάνεται σαν μια δεύτερη οικογένεια. Το συνεργατικό και υποστηρικτικό περιβάλλον είναι κάτι περισσότερο από απλώς κατάλληλο για τη μάθηση. Είναι ένα μέρος όπου σφυρηλατούνται δια βίου συνδέσεις. Οι φιλίες, οι κοινές προσπάθειες και συνεργασίες και οι συλλογικές νίκες δημιουργούν ένα εξαιρετικό μωσαϊκό που ενισχύει ολόκληρη τη μαθησιακή εμπειρία. Το CSAP Mastering Program στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς είναι κάτι περισσότερο από ένα εκπαιδευτικό ταξίδι – είναι μια μετασχηματιστική εμπειρία που εξοπλίζει με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να υπερέχει κάθε συμμετέχοντας στον δυναμικό κόσμο της συστημικής διαχείρισης. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτό το πρόγραμμα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να αυξήσει την κατανόησή του για τις σύγχρονες πρακτικές συστημικής διαχείρισης.

Σύντομη μαρτυρία:
Η έναρξη του CSAP Mastering Program στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ήταν μια απόφαση που διαμόρφωσε βαθιά την επαγγελματική μου διαδρομή και δεν μπορώ παρά να μεταδώσω με τον ίδιο ενθουσιασμό και σε άλλους την εμπειρία μου! Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι μόνο εκπαίδευση. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά της σύγχρονης συστημικής διαχείρισης, με επικεφαλής μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά στον τομέα. Στην ουσία, για εμένα το CSAP Mastering Program δεν αφορά μόνο την απόκτηση γνώσης. Πρόκειται για την οικογένεια ενός μεταμορφωτικού ταξιδιού διασύνδεσης, γνώσης και μοιράσματος. Έχει να κάνει με το να βρεις το πάθος σου, να ξεπεράσεις τα όριά σου και να αναδυθείς όχι μόνο καλύτερος επαγγελματίας και συστημικός αναλυτής αλλά βαθιά αλλαγμένος στον τρόπο που σκέφτεσαι και αναλύεις τα γεγονότα και τις καταστάσεις γύρω σου! Σε όποιον σκέφτεται αυτό το πρόγραμμα, λέω ολόψυχα, «βουτήξτε σε αυτό». Δεν είναι απλώς άλλο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Είναι μια περιπέτεια, η αύρα της οποίας θα μείνει μαζί σας πολύ καιρό μετά το τέλος των μαθημάτων.

Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Αντωνιάδου, Οδοντιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών


2023.11.12

Η συμμετοχή μου και τελικώς η ολοκλήρωση του CSAP Mastering Program στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ) το οποίο είναι το μοναδικό που παρέχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος ως πιστοποιημένου Συμβούλου Επιχειρήσεων από το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος μέσω του CSAP είναι κατά τη ταπεινή μου γνώμη η καλύτερη επιλογή σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στην Ελληνική Επικράτεια. Δηλώνω τυχερός και ευγνώμων που οι aξιότιμοι κ. Καθηγητές και κ. Εισηγητές του Προγράμματος ήταν μέντορές μου στη Συστημική Σκέψη ώστε να αποκτήσω σύγχρονες πιστοποιημένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για τη βιωσιμότητα αλλά και την εξέλιξη μου στο σύγχρονο και άκρως απαιτητικό εργασιακό χώρο της φαρμακευτικής πολυεθνικής εταιρείας της οποίας εργάζομαι. Το ανώτατο επίπεδο σπουδών που παρέχει το Πρόγραμμα CSAP σε συνδυασμό με τα επιχειρηματικά εργαλεία αιχμής καθιστούν κάθε απόφοιτο ικανό να ανταπεξέλθει το συνεχώς μεταβαλλόμενο από κάθε άποψη περιβάλλον. Θα ήθελα να σταθώ με ειδική μνεία στο άξιο θαυμασμού επίπεδο των ανθρώπων που συνάντησα στο μαθησιακό αυτό ‘’ταξίδι’’. Ο πλούτος γνώσεων, μεθοδολογιών και εργαλείων ήταν σε πλήρη αρμονία με άριστο επαγγελματισμό, ανθρωπιά, ηθική, κατανόηση, αίσθημα δικαιοσύνης, ταπεινότητας και υψηλού δείκτη νοημοσύνης των ανθρώπων που κάνουν πραγματικότητα την υλοποίηση του CSAP. Συνιστώ ανεπιφύλακτα ως κορυφαία επιλογή τη φοίτηση στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα που ενδυναμώνει με ουσιαστικό τρόπο την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική εξέλιξη των συμμετεχόντων.

Κωνσταντίνος Καφίρας, CSAP, Product Specialist, Vaccines Business Unit, Merck Sharp & Dohme


2023.11.12

Η ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου CSAP, του ΚΕΒΙΔΙΜ του Πανεπιστήμιου Πειραιά μου προσέφερε πλήθος καινοτόμων γνώσεων και σύγχρονες πιστοποιημένες επαγγελματικές δεξιότητες με πρακτική εφαρμογή σε κάθε επαγγελματικό πεδίο. Η χρήση των εργαλείων και μεθοδολογιών που εκπαιδεύτηκα με διαφοροποιούν στη φαρμακευτική αγορά που εργάζομαι παρέχοντας μου συγκριτικό πλεονέκτημα. Η Συστημική σκέψη η οποία μου μεταδόθηκε μέσω των αξιότιμων κ. Καθηγητών και Εισηγητών βελτίωσε σε μέγιστο βαθμό την κρίση μου για τη λήψη αποφάσεων τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό. Το να αποτελώ μέλος της συγκεκριμένης Ακαδημαϊκής Κοινότητας εκτός από ωφέλιμο για την καριέρα μου είναι και άκρως τιμητικό. Αισθάνομαι έτσι διότι το επίπεδο του ανθρωπίνου δυναμικού στο CSAP διέπεται πρώτα και κύρια από ηθική σε συνδυασμό με διεθνούς κύρους Καθηγητές και Επιστημονικό προσωπικό που υπηρετούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών. Ταπεινά συνιστώ σε κάθε ενδιαφερόμενο χωρίς δεύτερη σκέψη να γίνει μέλος της οικογένειας του CSAP Mastering Program όπου η συγκεκριμένη επιλογή είναι δώρο ζωής για προσωπική ανάπτυξη και ισχυρό εφόδιο για επαγγελματική εξέλιξη στο απαιτητικό, σύγχρονο και επαγγελματικό περιβάλλον μας.

Παναγιώτα Καράτση, MSc, CSAP, PhD(c), Clinical Research Associate, Merck Sharp & Dohme


2023.11.11

Θα ήθελα να μοιραστώ την άποψή μου σχετικά με το πρόγραμμα CSAP, ως Πιστοποιημένος Επαγγελματίας πλέον του CSAP. Το CSAP, το οποίο αποτελεί ένα Executive Mastering Program in Systemic Management με εστίαση στο Project Management, αποδείχθηκε ένα απολύτως ενδιαφέρον και χρήσιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρείχε εμπειρίες και γνώσεις που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην προσωπική μου ανάπτυξη. Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά του CSAP είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση της διαχείρισης συστημάτων, που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν πλήρως τον τρόπο με τον οποίο επιδρούν οι αλλαγές σε ένα σύστημα και πώς μπορούν να διαχειριστούν πολύπλοκα έργα. Η έμφαση στη συστημική διαχείριση είναι ιδιαίτερα επίκαιρη στον σύγχρονο επαγγελματικό κόσμο όπου η πολυπλοκότητα και η αβεβαιότητα απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις. Οι καθηγητές του προγράμματος είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες με βαθιά γνώση και εμπειρία στον τομέα του Project Management και της Συστημικής Διαχείρισης. Η ικανότητά τους να μεταφέρουν τη γνώση τους με έναν δυναμικό και ενθουσιώδες τρόπο έχει συμβάλει σημαντικά στην εμβάθυνση της κατανόησής μου για τις προκλήσεις του Project Management. Επιπλέον, οι συντελεστές του προγράμματος έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση ενός εξαιρετικά επαγγελματικού και ενδιαφέροντος περιβάλλοντος μάθησης. Οι διάφορες προσωπικότητες και οι απόψεις που προέρχονται από διάφορους τομείς της επιχειρηματικής κοινότητας προσθέτουν αξία στη συνολική εκπαιδευτική εμπειρία. Συνοψίζοντας, το CSAP ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα να εμβαθύνω στον τομέα της Συστημικής Διαχείρισης και του Project Management. Η συνδυασμένη εμπειρία από τους εκπαιδευτικούς, τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες ήταν πολύτιμη και αναμφίβολα θα συνεχίσει να έχει μακροπρόθεσμα αντίκτυπο στην προσωπική αλλά και επαγγελματική μου πορεία.

Γεώργιος Κ. Αναγνωστόπουλος, Telco Operations Manager, CSAP


2022.06.01 

Το πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου CSAP, του ΚΕΒΙΔΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιά, αποτέλεσε μία πύλη για εμένα προς μία ολιστική θεώρηση των πάντων, μία αποκάλυψη, όχι μόνο πολύτιμων γνώσεων, μεθοδολογιών και εργαλείων, που άπτονται της συστημικής σκέψης και προσέγγισης, αλλά κυρίως των εξαιρετικά αξιόλογων επιστημόνων και ανθρώπων, που το πλαισιώνουν και εκφράζουν έμπρακτα την ποιοτική συστημική, ως μέσο βελτίωσης της ανθρωπότητας και του κόσμου μας, ως συνολικού συστήματος. Έλαβα θεωρητικές και πρακτικά εφαρμόσιμες γνώσεις, που τις εφαρμόζω από τον εργασιακό μου χώρο, την οικογένειά μου, τους εθελοντικούς οργανισμούς, που συμμετέχω και γενικώς σε όλη μου τη ζωή.  Δεν υπάρχει τομέας της ανθρώπινης δραστηριότητας, που να μην επηρεάζεται θετικά από τη συστημική θεώρηση και συνεπώς θεωρώ ότι θα έπρεπε να αποτελεί γνώση και εφόδιο, που θα έπρεπε να διδάσκεται ήδη από τη βασική εκπαίδευση. Με το CSAP και τους ποιοτικότατους καθηγητές και επιστήμονές του, κάνετε άλμα προς την επίτευξη των στόχων σας και γι’ αυτό το συνιστώ ως την άμεση επόμενη προτεραιότητά σας στα πλαίσια της συνεχούς παίδευσης, για την αποκάλυψη της τελείας και μοναδικής προσωπικότητας, που κάθε άνθρωπος αποτελεί.

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Διαπραγματευτής, CSAP, Coach, Εκπαιδευτής Ενηλίκων 


2022-06-28

Το πρώτο άκουσμα του προγράμματος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου CSAP, του ΚΕΒΙΔΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιά έγινε από κάποιο email που έλαβα. Ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα. Το αντικείμενο του προγράμματος μου κίνησε την περιέργεια από την μια και με εντυπωσίασε από την άλλη, οπότε κατέληξα να είμαι στα θρανία των αιθουσών του Πανεπιστημίου Πειραιά την επόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα αυτό με τους εξειδικευμένους εισηγητές, το ευρύ φάσμα γνώσεων, τα εργαλεία και τις μεθοδολογίες παρέχει στους επαγγελματίες του προγράμματος ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην αντιμετώπιση καθημερινών επαγγελματικών και προσωπικών καταστάσεων που εξελίσσονται σε πολύπλοκες και δυναμικές λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Η προστιθέμενη αξία είναι μεγάλη και μπορεί εύκολα να το διακρίνει κανείς στους απόφοιτους του προγράμματος.

Γιάννης Αλεξίου, B.Sc., M.Sc., CSAP, Software Consultant & Professional Services, Diebold Nixdorf A.E.


2022.06.01 

Το CSAP αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που προάγει τη διδακτική και μαθησιακή καινοτομία, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, τεχνικές και επιστημονικές μεθοδολογίες βασισμένες στη συστημική προσέγγιση. Μέσω του CSAP προγράμματος και του άρτια καταρτισμένου ακαδημαϊκού και επαγγελματικού δυναμικού του, παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, καθώς και εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στους σύγχρονους επαγγελματίες, διασφαλίζοντάς τους το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να αντιμετωπίζουν με επιτυχία την πολυπλοκότητα που επικρατεί στο σύγχρονο δυναμικό επιχειρησιακό περιβάλλον και στην αγορά εργασίας.

Βικτωρία Ζγούβα, B.Sc., M.Sc., CSAP, Οικονομολόγος, Δημοσιονομικός Ελεγκτής στο Ελεγκτικό Συνέδριο 


2022.06.01

Το Executive Πρόγραμμα Σπουδών στο Συστημικό Management – ειδίκευση Project Management με Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Συμβούλου Επιχειρήσεων, CSAP (Certified Systemic Analyst Professional), από την ΕΕΣΜ (Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών) και το ΚΕΒΙΔΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιά, αποτελεί ένα διεθνούς κύρους πρωτοποριακό Επαγγελματικό – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου το οποίο προσφέρει μια καινοτόμο προσέγγιση και ένα ευρύ διεπιστημονικό φάσμα εμπειριών. Η διδακτέα ύλη σε συνδυασμό με την εμπειρία των εξειδικευμένων εισηγητών προσφέρουν στους συμμετέχοντες μοναδικές εμπειρίες καθώς και ένα πλήρες μίγμα γνώσεων, δεξιοτήτων, εργαλείων και τεχνικών για την αποτελεσματική χρήση τους στη ζωή και επαγγελματική τους καριέρα, διευρύνοντας ταυτόχρονα τις επιλογές τους για νέες επαγγελματικές εμπειρίες και θέσεις ευθύνης. Έχοντας πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας στον τραπεζικό τομέα, αισθάνομαι εξόχως τυχερός και ευγνώμων που επιλέχθηκα σε αυτό το πρόγραμμα σπουδών, διότι συνδυάζει απόλυτα τη θεωρία με την πράξη με σκοπό την κατανόηση και τη μείωση της πολυπλοκότητας, προσφέροντας ως εφόδια τα εργαλεία και τις γνώσεις που παρέχει. Εν κατακλείδι, γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού κόσμου. Το πρόγραμμα CSAP, το συστήνω χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, καθότι είμαι πεπεισμένος ότι αποτελεί την πιο αξιόλογη επιλογή για τον σύγχρονο επαγγελματία υψηλού επιπέδου, αλλά και για τον σημερινό μεταπτυχιακό φοιτητή που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί  στο χώρο των επιχειρήσεων και των οργανισμών ώστε να αποτελέσει τον αυριανό επαγγελματία υψηλού επιπέδου.

Γιάννης Τσιοτσιόπουλος, CSAP, Διευθυντής Τραπεζικού Καταστήματος στην Alpha Bank, Μουσικός 


2019.09.13

Το CSAP αποτελεί ένα πρωτοποριακό Επαγγελματικό – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, όπου αλλάζει το τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων στον εργασιακό χώρο. Βελτιώνει την κρίση σου για την λήψη αποφάσεων και τον τρόπο αποφυγής αντίστοιχων καταστάσεων στο μέλλον. Ένα πρόγραμμα που θωρακίζει τις γνώσεις σου και δημιουργεί έναν επαγγελματία με σφαιρική άποψη. Συστήνω το πρόγραμμα CSAP λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει στα πιστοποιημένα πρόσωπα, καθιστώντας τα ικανά να κάνουν ένα δυνατό βήμα στην καριέρα του. Έχοντας πλέον μια εταιρία των 30 ατόμων εντάσεως πληροφορικής, εκτιμώ πως το πρόγραμμα με βοήθησε σε αυτή την σημαντική στιγμή της καριέρας μου.

Βασίλειος Βέλκος Co-Founder Code.Hub


2019.08.24

Το Επαγγελματικό – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου CSAP, από το ΚΕΒΙΔΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιά, είναι 100% αυτό που υπόσχεται. Παρέχει ανάπτυξη και καινοτόμες γνώσεις σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, δλδ. εφόδια που απαιτούνται στα σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα. Διευρύνει τους ορίζοντες, αλλάζει την σκέψη, διασφαλίζει την εργασία, ανοίγει νέους ορίζοντες, πραγματοποιεί επαγγελματικούς στόχους. Το CSAP προσφέρει στους φοιτητές του σύγχρονες πιστοποιημένες επαγγελματικές δεξιότητες, όπως: Συστημική Σκέψη, Συστημικές Μεθοδολογίες, Προσέγγιση Συστημάτων και Τεχνογνωσία, Εκπαίδευση σε Εργαλεία, Σχεδιασμός, Διαχείριση Έργων, και τους φέρνει σε επαφή με Επιστήμονες και Επαγγελματίες Διεθνούς Κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό. Είναι κατάλληλο για επαγγελματίες που ασχολούνται με την οργάνωση και διοίκηση αλλά και για νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσθετες πιστοποιημένες διεπιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες. Αισθάνομαι τυχερός που επιλέχθηκα για να συμμετάσχω. Έχοντας εργαστεί περισσότερα από 30 χρόνια σε διαφορετικά περιβάλλοντα οργανισμών με δυναμικές απαιτήσεις, το CSAP μου πρόσφερε γνώσεις και εργαλεία για συστημική διαχείριση της πολυπλοκότητας των δυναμικών και διεργασιών που τους διέπουν. Συνιστώ το CSAP ανεπιφύλακτα.

Ελευθέριος Κακαβούλης, ΜΒΑ, BSc-Marketing, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, E-Training AC IKE


2014.08.01

Το πρόγραμμα CSAP μου έδωσε τη γνώση τα κατάλληλα εργαλεία και τις εμπειρίες ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στο σύγχρονο και δαιδαλώδες εργασιακό περιβάλλον. Η συστημική σκέψη και προσέγγιση, δίνει άλλη οπτική και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, στη διαχείριση και επίλυση προβλημάτων υψηλής πολυπλοκότητας, που καλείται ένα σύγχρονος επαγγελματίας να αντιμετωπίσει στον κόσμο των επιχειρήσεων. Το CSAP το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Δημήτρης Χατζηπαναγιωτίδης, B.Sc., M.Sc. in Digital Networks, IT & Information Security Professional, ANTAEA Group of Companies.


2014.07.08

Το CSAP αποτελεί ένα πρωτοποριακό Επαγγελματικό – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου που διευρύνει τους ορίζοντες σου, αλλάζει την σκέψη σου, διασφαλίζει την εργασία σου, ανοίγει νέους ορίζοντες και πραγματοποιεί τους στόχους σου τόσο επαγγελματικούς όσο και τυχόν ακαδημαϊκούς. Είναι η πύλη στην ποιότητα της εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και το όχημα της ασφαλής επαγγελματικής μετάβασης σε νέους δρόμους καριέρας. Ολοκλήρωσα επιτυχώς το CSAP και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Άγγελος Βασιλάκος, B.Sc., M.Sc., Ph.D. Cad., Διευθυντής Mondial Allianz.


2013.05.22

Η επιλογή μου στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα CSAP απεδείχθη ότι ήταν μία άκρως στοχευμένη ενέργεια, η οποία μου προσέφερε με την απόκτηση του Επαγγελματικού Πιστοποιητικού Μεταπτυχιακού Επιπέδου σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι ως Επαγγελματικός Μεταπτυχιακός Τίτλος προσέφερε στην ήδη υπάρχουσα προϋπηρεσία μου +2 επιπλέον χρόνια καθώς επίσης και η μισθολογική μου κατάσταση κινήθηκε σε ικανοποιητικότερα επίπεδα (αν αναλογιστούμε την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Χώρας) σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου στην επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση συστήνω το πρόγραμμα CSAP λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει στα πιστοποιημένα πρόσωπα, καθιστώντας τα ικανά να ηγηθούν κάποιας ομάδας έργου κάνοντας χρήση των συστημικών μεθοδολογιών και του αντίστοιχου λογισμικού.

Νικόλαος Σταθάτος, Τμήμα Πληροφορικής Ανοικτού Πανεπιστημίου, Προγραμματιστής Η/Υ, CSAP Professional, Επιχείρηση Μηχανογράφησης Δήμου Αθηναίων.


2011.11.15

Το CSAP αποτελεί αναμφισβήτητα ένα καινοτόμο επαγγελματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου για την ελληνική αγορά. Το επίπεδο της διδασκαλίας είναι πολύ υψηλό και το διδακτικό προσωπικό γνωρίζει άριστα τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς λόγω της πολυπλοκότητας των έργων. Οι μεθοδολογίες και τα εργαλεία τα οποία παρουσιάζονται στο πρόγραμμα έχουν άμεση εφαρμογή στην επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και στην καθημερινή ζωή. Εργάζομαι σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων παγκοσμίως και στην πρόσληψή μου συνέβαλε σημαντικά το γεγονός ότι είμαι υποψήφιος υπό πιστοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Ως στατιστικός έχω καταφέρει, μέσα από τη χρήση των εργαλείων-μεθοδολογιών που έχω διδαχθεί στο CSAP Πρόγραμμα αλλά και από την εμπειρία που έχω αποκομίσει από τους διδάσκοντες, να συνδυάζω αποτελεσματικά τη συστημική σκέψη με τη στατιστική ανάλυση και να εξάγω υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας αποτελέσματα στην εργασία μου. Από τη θέση εργασίας μου εμπλέκομαι συνεχώς σε projects με αυξημένες απαιτήσεις (πολυεθνικές εταιρείες) που έχουν υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας, στα οποία ανταπεξέρχομαι επιτυχώς καθώς τα εφόδια και τα εργαλεία του CSAP Προγράμματος που έχω διδαχθεί αποτελούν την ποιοτικότερη προσφορά τόσο στον ίδιο τον πελάτη όσο και στην εταιρεία που εργάζομαι. Για τους λόγους αυτούς συνιστώ το CSAP ανεπιφύλακτα.

Νικόλαος Καποδίστριας, B.Sc. Στατιστικής, M.Sc. Εφαρμοσμένης Στατιστικής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων-Αναλυτής, Accenture.


2011.09.02

Η εργασία μου σε μεγάλο οργανισμό σχετίζεται με την ανάπτυξη, οργάνωση και εγκαθίδρυση συστημάτων πληροφορικής στα οποία εμπλέκονται πολλοί χρήστες και διάφοροι άλλοι έμμεσα ενδιαφερόμενοι. Τα συστήματα αυτά σχετίζονται και με οργάνωση διαδικασιών και συνήθως επηρεάζουν την καθημερινή ζωή απλών στελεχών έως και τον τρόπο συνεργασίας διαφόρων οργανωτικών μονάδων. Σε τέτοιο περιβάλλον συνειδητοποιεί κάποιος ότι υπάρχουν δύο ειδών προβλήματα: Τεχνικά Προβλήματα και Προβλήματα Προσαρμογής. Για τα πρώτα είναι συνήθως εύκολο να βρεθεί λύση η οποία και μπορεί άμεσα να αξιολογηθεί. Για τη δεύτερη κατηγορία οι λύσεις δεν είναι προφανείς και η βέλτιστη προσέγγιση παραμένει πρόκληση. Η συστημική προσέγγιση είναι αυτή που προσφέρει μια σειρά από μεθοδολογίες που αποτελούν εργαλεία για την κατανόηση και αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας των σύγχρονων οργανισμών. Το πρόγραμμα CSAP αρχίζοντας από την επαγγελματική συστημική και καταλήγοντας στο E-Business ή στο Project Management εφοδιάζει το σπουδαστή με δεξιότητες εφαρμόσιμες από την καθημερινή ζωή έως και σε ζητήματα διοίκησης και ηγεσίας. Το CSAP χαρακτηρίζεται ως επαγγελματικό πρόγραμμα, και έτσι είναι. Οι επιστημονικές διαλέξεις πάντα περιλαμβάνουν άμεση αναφορά στον πραγματικό επιχειρησιακό κόσμο, ενώ, στα πλαίσια του προγράμματος, καταξιωμένοι επαγγελματίες καταθέτουν την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους. Το CSAP είναι κατάλληλο τόσο για ώριμους επαγγελματίες που ασχολούνται με οργάνωση και διοίκηση όσο και για νέους ανθρώπους που επιθυμούν να οπλιστούν με πρόσθετες πιστοποιημένες διεπιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες προτού εισέλθουν στον επαγγελματικό στίβο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Φυσικός, Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα, Αναλυτής/Προγραμματιστής ΕΥΔΑΠ.

2011.07.21

Το CSAP είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου, το οποίο έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια από προσωπικότητες τόσο της Ελληνικής όσο και της Διεθνούς Επιστημονικής και Επαγγελματικής Κοινότητας, με τις οποίες συνεργάζεται αρμονικά έχοντας ως απώτερο σκοπό την παροχή στους σπουδαστές του υψηλού ποιοτικού επιπέδου γνώσεων προσαρμοσμένων στα διεθνή πρότυπα και στις συνεχώς αυξανόμενες σύγχρονες εργασιακές απαιτήσεις. Βασισμένο σε σύγχρονες διδακτικές μεθόδους, στην παροχή Συστημικών Μεθοδολογιών, στο κατάλληλο λογισμικό και κυρίως στην προσαρμογή του τρόπου σκέψης με ένα σύγχρονο επιστημονικό τρόπο θεώρησης και κατανόησης της πραγματικότητας, δίδει μέσα από τις δύο κατευθύνσεις του εφόδια που απαιτούνται για την ορθή προσέγγιση και επίλυση προβλημάτων διοίκησης επιχειρήσεων/οργανισμών, διαχείρισης έργων, ηλεκτρονικού επιχειρείν, με άμεση εφαρμογή σε κάθε σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Το CSAP προσφέρει περισσότερα από αυτά που υπόσχεται παρέχοντας πλήρη και συνεχή ανάπτυξη και καινοτόμες γνώσεις σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που κρίνονται επιβεβλημένες στους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης για τα σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα.

Ράλλης Αντωνιάδης, Μαθηματικός, B.Sc. Applied Mathematics, M.Sc., Information and Systems Science, M.Sc. Προϊστάμενος Τμήματος Ειδικών Περιφερειακών Εφαρμογών, HELLENIC POSTBANK / ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.


2011.07.06

Το CSAP αποτελεί ένα καινοτόμο σύστημα Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης που στοχεύει όχι μόνο στην άρτια εξειδίκευση των στελεχών σε θέματα εφαρμοσμένης συστημικής ανάλυσης, αλλά και στη διαρκή και σε βάθος χρόνου ενημέρωση και επικύρωση των γνώσεών τους με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα. Είναι ένα καθαρά επαγγελματικό πρόγραμμα όπου το ISO πιστοποιητικό του θα κάνει τη διαφορά στην αγορά και το συστήνω σε όλους τους απόφοιτους των Πανεπιστημίων αλλά και στους επαγγελματίες συμβούλους του χώρου αυτού.

Θεοδώρα Κουλουρά, Χημικός Μηχανικός, PhD, MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Μελετών Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε. Καβάλα.


2011.07.03

Αισθάνομαι τυχερός που επιλέχθηκα για να συμμετάσχω και εγώ με τη σειρά μου σε ένα πρωτοπόρο και αξιόλογο μεταπτυχιακού επιπέδου πρόγραμμα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Προερχόμενος από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων δε θα διάλεγα ποτέ επιπόλαια κανένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που δε θα με ικανοποιούσε πραγματικά. Το CSAP είναι πραγματικά ένα καινοτόμο πρόγραμμα που κάνει ακόμα και ανήσυχα μυαλά να σκεφτούν διαφορετικά, πιο δομημένα. Ο αντικειμενικός του σκοπός μέσα από την εκμάθηση αλλά και τη χρήση των μεθοδολογιών και των πολυμεθοδολογιών της επαγγελματικής συστημικής συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ηγετών. Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω των συστημικών μεθοδολογιών και της δυναμικής μοντελοποίησης: Η αρμονία, η αλληλουχία στη σκέψη, η αμφίδρομη σχέση μεταξύ των παραγόντων ενός προβλήματος και τέλος η προσομοίωση του όλου έργου έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο παραγόμενο προϊόν, τη δημιουργία ηγετικών μορφών -leaders για τη λήψη αποφάσεων.

Δαμιανός Γαρδικιώτης, Αξιωματικός Ελληνικού Στρατού.


2011.06.28

Έχοντας εργαστεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα με ιδιάζουσες δυναμικές και απαιτήσεις, προέκυψε η ανάγκη για συστημική διαχείριση της πολυπλοκότητας των δυναμικών και διεργασιών που διέπουν/επηρεάζουν την οργανωσιακή δομή και λειτουργία όπου δραστηριοποιούμαι. Το CSAP, μου προσέφερε σύγχρονες πιστοποιημένες επαγγελματικές δεξιότητες, όπως Συστημική Σκέψη, Συστημικές Μεθοδολογίες, Προσέγγιση Συστημάτων και Τεχνογνωσία, Εκπαίδευση σε Εργαλεία, Σχεδιασμός, Διαχείριση Έργων, και με έφερε σε επαφή με Επιστήμονες και Επαγγελματίες Διεθνούς Κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό. Πρόκειται για καινοτόμο πρόγραμμα, μια διεθνή πρωτοτυπία, που επικυρώνει τον επαγγελματία με τον Επαγγελματικό Τίτλο Μεταπτυχιακού Επιπέδου κατά ISO 17024 που του απονέμει. Όσοι στοχεύετε σε μια εποικοδομητική και καταξιωμένη καριέρα, το CSAP θα συμβάλει καθοριστικά στην προσωπική και επαγγελματική σας εξέλιξη.

Πηνειώ Κάσσαρη, Βιομηχανικός/Οργανωσιακός Ψυχολόγος, B.A., M.A.


2011.06.27

Το CSAP είναι το μέσο με το οποίο μεταλαμπαδεύονται γνώσεις και δεξιότητες με τη χρήση Συστημικών Μεθοδολογιών και Πολυμεθοδολογιών. Το άτομο που παρακολουθεί το Πρόγραμμα γίνεται ικανός να τιθασεύει την Ποικιλομορφία της σύγχρονης Επιχειρηματικής Ζωής με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με συμπορευτές του στον Εργασιακό Βίο. Σε άμεση σχέση με τον Επαγγελματικό μας Προσανατολισμό, το CSAP προσφέρει τη γνώση, τα εργαλεία και την εμπειρία ώστε να διαχειριζόμαστε πολύπλοκα επιχειρηματικά ζητήματα με συνέπεια και μεθοδευμένη αποτελεσματικότητα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Αλέξανδρος Μίαρης, Msc Network Oriented Systems, Ph.D Cand., Senior Software Engineer.


2011.06.26

Προσωπικά θεωρώ μεγάλη τύχη το γεγονός ότι επιλέχθηκα στο CSAP Πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα πρωτοπόρο και διεθνούς εμβέλειας. Τα Professional Systemics είναι ένας νεοεισαχθείς στα ελληνικά δεδομένα επιστημονικός τομέας με πολύ μεγάλο εύρος εφαρμογής. Προσφέρονται νέα εργαλεία και μεθοδολογίες επίλυσης προβλημάτων και ο επαγγελματίας ή ο φοιτητής που παρακολουθεί εισάγεται σε ένα νέο τρόπο σκέψης. Συστήνω το πρόγραμμα ανεπιφύλακτα, το όφελος που μπορεί να αποκομίσει κανείς είναι πολύ μεγάλο.

Νικόλαος Σταθάτος, Πτυχιούχος Τμήματος Πληροφορικής Ανοικτού Πανεπιστημίου, Προγραμματιστής Η/Υ, Επιχείρηση Μηχανογράφησης Δήμου Αθηναίων.


2010.05.01

Σκοπός του προγράμματος CSAP είναι η εκμάθηση και εξοικείωση των φοιτητών με την συστημική σκέψη και ανάλυση, με μεθοδολογίες και λογισμικά που βασίζονται στην διαδικασία ανάπτυξης συστημάτων για την επίλυση πολύπλοκων και μεγάλης κλίμακας προβλημάτων. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα με πρακτική αξία πέρα από την θεωρητική που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Θεόφιλος Μυρίλλας, MBA, MSc, BA, EFG Eurobank Ergasias.


2010.04.30

Είχα τη τύχη να επιλεχθώ σε ένα από το πιο πρωτοποριακά συστήματα μάθησης στην Ελλάδα αλλά και διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας σε ένα επιστημονικό τομέα που πρώτη φορά γίνεται στη χώρα μας και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής. Το CSAP μας εφοδιάζει με όλες εκείνες τις μεθοδολογίες αλλά και τον τρόπο σκέψης ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε την εφαρμογή της Συστημικής Ανάλυσης και τη Βιωσιμότητα οποιοδήποτε συστήματος θέλουμε να μελετήσουμε.

Παναγιώτης Βλάσσης, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Πολεμικής Αεροπορίας & Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών.


2010.04.29

Το CSAP είναι ένα καινοτόμο επαγγελματικό πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιεί πρωτοποριακούς τρόπους εκμάθησης, εμβαθύνοντας στα πραγματικά προβλήματα της αγοράς με πρακτικές μεθόδους. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται από εξέχουσες προσωπικότητες του εγχώριου και διεθνούς χώρου, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες και εμπειρίες. Το CSAP αποτελεί ακρογωνιαίος λίθος για εκείνους που επιθυμούν να χαράξουν επιτυχημένη επαγγελματική πορεία!

Μαρία-Ελένη Μαύρου, Τμήμα Μαθηματικών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


2010.04.28

Δηλώνω υπέρμαχος του προγράμματος CSAP διότι οι διαλέξεις που πραγματοποιούνται καλλιεργούν τη δημιουργικότητα καθώς σπάνε το φράγμα του στείρου τρόπου αντίληψης και ερμηνείας των πληροφοριών που μας περιβάλουν. Βρισκόμαστε παράλληλα σε άμεση επαφή με την αιχμή της τεχνολογίας και το σύγχρονο, εθνικό και παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Προσφέρονται ευκαιρίες συναναστροφής με διεθνώς καταξιωμένους επαγγελματίες και εταιρείες πρωτοπόρους. Τέλος, οι ιδρυτές του προγράμματος και οι διδάσκοντες είναι προσιτοί και η συνεργασία μαζί τους ευχάριστη και αποτελεσματική.

Αναστασία-Μαρία Καραϊσκάκη, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


2010.04.27

Το CSAP είναι ένα πρόγραμμα πραγματικά καινοτόμο. Καταφέρνει να προσφέρει αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη η ελληνική αγορά συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη. Σε εμάς τους φοιτητές δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας και να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας μέσα από μελέτες περιπτώσεων και up-to-date επιχειρηματικά εργαλεία, γεγονός που μας φέρνει σε άμεση επαφή με την εργασιακή πραγματικότητα.

Ασημίνα Ιατρού, B.Sc. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης και M.Sc. Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


2010.04.26

Η συμμετοχή στο επαγγελματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα CSAP εξασφαλίζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον επιχειρηματικό στίβο μέσα από την εκμάθηση εργαλείων επίλυσης πολύπλοκων προβλημάτων με βάση τις αρχές της συστημικής επιστήμης. Η επιστημονική αριστεία σε συνδυασμό με την επαγγελματική καταξίωση των διδασκόντων παρέχουν υψηλή προστιθέμενη αξία στο πρόγραμμα.

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Προγραμματιστής Η/Υ Όμιλος ΕΤΕ, MBA, BSc.


2010.04.25

Το CSAP είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που συνδυάζει σε μαθησιακό επίπεδο τη θεωρία με την πράξη/εφαρμογή, με σκοπό αρχικά να εφοδιάσει με τα πιο επίκαιρα μέσα για την αντιμετώπιση θεμάτων οποιουδήποτε εργασιακού ή κοινωνικού συνόλου και μακροπρόθεσμα να μεταλλάξει το στείρο, επιφανειακό και μονοδιάστατο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης κάθε θέματος, σε γόνιμη και δημιουργική σκέψη, σε συνδυαστική αντίληψη και σε πολυδιάστατη θεώρηση και ουσιαστική αντιμετώπιση των θεμάτων.

Στεργιάνα Γιαννακού, B.Sc., Ph.D., Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.


2010.04.24

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του CSAP μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω, μέσα από το πρίσμα των Συστημικών Μεθοδολογιών, πολύ πιο δημιουργικούς και ολοκληρωμένους τρόπους σχεδιασμού, προσέγγισης και επίλυσης προβλημάτων στα έργα που συμμετέχω. Στόχος μου είναι πλέον η αξιοποίηση των εργαλείων & των μεθόδων ανάλυσης που γνώρισα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου καθημερινότητα.

Αλέξης Καϊναδάς, B.Sc., M.Sc., Σύμβουλος Επιχειρήσεων, CEO Advanced Management Systems.


2010.04.23

Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθώ το Επαγγελματικό Πρόγραμμα CSAP, το οποίο αποτελεί ένα ισχυρό εφόδιο στον απαιτητικό εργασιακό χώρο, παρέχοντας καινοτόμες και πρωτοποριακές γνώσεις σε θέματα μεθοδολογιών και εργαλείων, αλλά κυρίως προκαλεί μια εποικοδομητική αλλαγή στον τρόπο σκέψης και κουλτούρας των συμμετεχόντων.

Αγγελική Παπαηλίου, Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.


2010.04.22

Το CSAP εκτός από τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή των σύγχρονων συστημικών προσεγγίσεων σε πολύπλοκα προβλήματα διοίκησης, διαχείρισης έργων και τεχνολογίας, μας απέδειξε ότι η καλή επικοινωνία, σεβασμός και εκτίμηση μεταξύ όλων των μερών του Προγράμματος (διδασκόντων-διδασκόμενων) φέρνει σημαντικά-αξιόλογα αποτελέσματα.

Γιάννης Γωνιανάκης, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών Ανοικτού Πανεπιστημίου, Hotel Revenue Management at Cornell University.


2010.04.21

CSAP: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου στο οποίο αποκτώνται συγκεκριμένες γνώσεις, δεξιότητες, και αξίες, προσφέροντας: επαγγελματική πιστοποίηση, πιστοποίηση γνώσης λογισμικού υλικού, ανάθεση συγγραφής εργασιών, συμμετοχή σε συνέδριο, πρακτική άσκηση σε εργασιακούς χώρους.

Ευαγγελία Μίτσικα, Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Δημοσίου ΙΕΚ.


2010.04.20

To CSAP αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα που παρέχει γνώσεις πάνω σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων, έχοντας εκτός από την ακαδημαϊκή, μία πρακτική και επαγγελματική προσέγγιση στον τρόπο διδασκαλίας. Με τη χρήση εργαλείων, εφαρμογών και μετάδοσης εμπειριών από ειδήμονες του κάθε χώρου, δίνει τη δυνατότητα στο φοιτητή να έχει μία πολύπλευρη εκπαίδευση.

Γιάννης Βήκας, BSc., MBA International Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


2010.04.19

Το CSAP είναι ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που συνδυάζει, με έναν μοναδικό τρόπο, την επιστήμη της Συστημικής με τα πιο σύγχρονα “εργαλεία” τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς. Πιστεύω ότι όταν το υπό πιστοποίηση πρόσωπο ολοκληρώσει, τόσο την θεωρία όσο και την πρακτική των παραπάνω, θα έχει όλα τα εφόδια ώστε να είναι ηγέτης.

Κωνσταντίνος Μαλαβέτας, Ηλ. Μηχανικός ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ, Product Manager GLOBUS HOUSE.


2010.04.18

Το CSAP αποτελεί ένα πρωτοποριακό επαγγελματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να καλλιεργήσει στον παρακολουθούντα ηγετικό και οργανωτικό χαρακτήρα, πρώτα φέρνοντας τον σε άμεση επαφή με το αντικείμενο και έπειτα παρέχοντάς του όλα εκείνα τα εργαλεία που θα χρειαστεί στην επαγγελματική του σταδιοδρομία αλλά και τις δυσκολίες που αυτή υπόσχεται. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στον χώρο αυτό.

Κωνσταντίνος Μαρίνης, Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.